Vår filosofi:

Med rot i gamle tradisjoner, får vi frem reinkjøttets unike smak og egenskaper. Våre produkter er uten tilsetningsstoffer, laktose og gluten.

Produksjonen foregår i Brekken i moderne lokaler. Det meste gjøres på gammelmåten, med kniv og håndarbeid. Tørkakjøttet saltes for hånd og spekepølsa spekes i fjelluft. Vi arbeider etter en metode, der bruk av kjemikalier i maten er uakseptabel. Våre burgere, kjøttpølser og andre spesialiteter inneholder rent kjøtt og eventuellt krydder, avhengig av hva vi lager. Vi tror på rene produkter hele veien.

 

Historien:

Nils Tonny Bransfjell og Unni Fjellheim startet opp Fjellvilt AS i 1995. Drømmen var å selge eget reinkjøtt til private og andre interessenter. Med godt mot, lange kvelder og hardt arbeid over tid, teller bedriften flere familiemedlemmer og deltidsansatte.

Fokuset på å skape gode produker er kjernen i vår bedrift. Vi bruker kun naturlige råvarer og konservering som salt, krydder og røyking av kjøtt.  Salget er sporadisk gjennom sesongen der vi har solgt til de som vil ha. Blant våre kunder er det privatpersoner, restauranter og hoteller som står for bruken av produktene.

Det er nå fire ’’andre’’ generasjon Fjellvilt. Tre av oss er ofte med i slakting og tillagingen av produkter, og vi fører således matarven videre.

I 2012 ble vi nominert til det norske måltid, for vår baktrøkte biff.

 

Vi er:

  • småskalabedrift med lange mattradisjoner
  • følger opp mattilsynets hccp system for trygg mat
  • seks deltidsansatte
  • stolte av tradisjonene og de rene produktene
  • rundt om på messer og markeder
  • bestandig å finne på bondens marked trondheim

Slaktetilhengeren:

Reinen beiter fritt i fjell og daler i store deler av Norge. Områdene vi handler fra strekker seg fra Hedmark i sør til Helgeland i nord. Vi opplever at reinen er roligere når den slaktes i vante omgivelser. Lite stress betyr god smak på kjøttet.I 2010 utvikler Nils Tonny derfor en slakteritilhenger for mobil slakting av rein som er tilpasset reinsdyrenes bevegelser. I slaktesongen (sept- feb)reiser vi jevnlig rundt til reineiere som vil levere rein til oss.

Slaktehengeren er godkjent av mattilsynet. Dyrene inspiseres før, under og etter slakting. Vi er utrolig godt fornøyde med mobilslakting og kommer til å fortsette med det så langt det er mulig.

Lokal slakting

I perioder grunnet plassmangel og kulde, samarbeider vi med Stensaas reinsdyrslakteri der de slakter reinen for oss.  Vi har ikke alltid mulighet til å slakte mobilt, så da er det en god løsning. Stensaas ligger sentralt i vårt reinområde, med kort transporttid fra reingjerdene inn til slakteriet.

Fjellvilt_logo_ny

-Røros-samisk matarv

Brekkveien 2605, 7370 Brekkebygd
Orgnr: 974457237MVA  Epost: reinkasse(krl-alfa)reinkasse.no www.fjellvilt.no