BBQ-marinert reinsdyr biffsnadder
BBQ-saus, gir ca. 4 dl
2 strøkne ss pulverkaffe
2 toppede ss brunt sukker
1 dl kokt vann
½ rødløk
3 fedd hvitløk
½ dl eddik
4 ss tomatpuré evt ketchup
2 ss sennep
3 ss rapsolje
2 ts organo
2 ts basilikum
Saft fra 1 sitron
½ ts kajennepepper (valgfritt)

Forberedelse | 8 timer |
Koke/steketid | 20 minutter |
Porsjoner |
personer
|
- 400 g Biffsnadder
- 1 ss Meierismør til steking
- 1 stk søtpaprika
- 4 stk champignon store
- 12 stk Sherrytomater
- 4 stk Vårløk
- 1 stk Blomkål
- 1/2 dl Rapsolje
- 1 dl Hjemmelaget Bbq saus
- 2 ts maldonsalt
- 1 ts Oregano
- 1 ts pepper
- Dressing:
- 3 ss Naturell yoghurt
- 1 ss Bbq-saus
- Litt salt
Ingredienser
|
![]() |
Legg opptint biffsnadder i et dørslag og la blodet renne av i noen minutter, før du legger det i en glassbolle.
Tilsett BBQ-sausen og bland godt inn i biffstrimlene. La kjøttet marinere i 2 – 6 timer i kjøleskapet. Det kan man gjøre før man drar på aktiviteter eller jobb. Dermed er det klart til å steke kjøttet ved hjemkomst.
Grønnsakene som trengs
Sett stekeovnen på 150*C og varmluft. Skyll blomkål og fjern bladene rundt. Skjær i buketter og legg i ildfast form. Legg over cherrytomater og grovkuttet vårløk. Fordel rapsoljen over grønnsakene, strø over salt, pepper og oregano. Sett i ovnen, stekes i 15-20 min.
Brun marinert biffsnadder i klarnet smør. Tilsett oppkuttet paprika og champignon når kjøttet har avgitt saft. Strø over litt maldonsalt og stek i ett par minutter til grønnsakene er klare.
Rør sammen 2 ss naturell yoghurt, 1 ss BBQ-saus og en klype salt. Og vips… en nydelig dressing.