Finnbiff med fritert jordskokk, ovnsbakte grønnsaker og rørosrømme
Knallgod oppskrift med masse grønsaker og friske smaker! Har du familie eller venner som interesserer seg for god mat, er denne retten en sikker vinner.

Forberedelse | 10 minutter |
Koke/steketid | 40 minutter |
Passive Time | 60 minutter |
Porsjoner |
personer
|
- 500 g Finnbiff
- 1 pakke Coops grillpoteter
- 1/2 stk Kålrot liten
- 2 stk Giulrøtter
- 2 stk Champignoner store
- 1 stk rødløk
- 1 stk Brokkoli kun stilkene
- 2 stk Hvitløksfedd
- 5 stk Jordskokk
- 0,5 L Rapsolje
- 3 stk cherrytomater
- 3 ts Rørosrømme temperert
- salt
- Tellicherrypepper på kjøttet
- Grillkrydder på grønnsakene
Ingredienser
|
![]() |
Oppskriften tar ca 60-70 minutter for en enkeltperson å lage, men det er moro og tiden flyr ivei. Bildene og forklaringene er i rekkefølge, slik at det er så enkelt som mulig å tilberede.
Slik gjør vi:
Finnbiffen burde være romtemperert, så ta den opp om morgenen til tining. Sett ovnen på 200g.
Ingredienser:
Kutt opp grønnsakene i båter og avlange terninger: kålrot, gulrot, rødløk. Kutt hvitløksfeddene opp i småbiter. Kutt brokkolien i tuster. Husk olje, salt og pepper evt grillkrydder er godt. Ha alt i en form og sett i stekovn ca 40 minutter. Sett potetene i kammeret under.
Kutt opp champignonene i skiver/båter og ha i stekeformen etter 25 minutter steketid. Kutt opp cherrytomatene, men de skal på til slutt. Ha rømme i en skål slik at den blir så romtemperert som mulig.
Skive opp jordskokkene i tynne skiver slik at de nesten er gjennomsiktige. Bruk langsiden på jordskokken slik at skivene får størst mulig diameter. Det kan være litt vanskelig å få jevne skiver.
Hell i ca 0,5 l rapsolje i en kjele og tilsett en ts salt. Når den er varm, ha i jordskokken. La den koke i frityren i ca 10 minutter, pass på å røre om slik at de nederste blir øverst. Jordskokkene skal bli småbrune på utsiden. Brunere enn på bildet.
Brune kjøttet i en panne med salt og pepper mens jordskokkene blir ferdige. Kjøttet tar ca 5 minutter å brune.
Legg opp på fat. Server med rømme og ferske cherrytomater.