Porsjoner | Forberedelse |
3personer | 10minutter |
Koke/steketid | Passive Time |
40minutter | 60minutter |
|
|
Oppskriften tar ca 60-70 minutter for en enkeltperson å lage, men det er moro og tiden flyr ivei. Bildene og forklaringene er i rekkefølge, slik at det er så enkelt som mulig å tilberede.
Slik gjør vi:
Finnbiffen burde være romtemperert, så ta den opp om morgenen til tining. Sett ovnen på 200g.
Ingredienser:
Kutt opp grønnsakene i båter og avlange terninger: kålrot, gulrot, rødløk. Kutt hvitløksfeddene opp i småbiter. Kutt brokkolien i tuster. Husk olje, salt og pepper evt grillkrydder er godt. Ha alt i en form og sett i stekovn ca 40 minutter. Sett potetene i kammeret under.
Kutt opp champignonene i skiver/båter og ha i stekeformen etter 25 minutter steketid. Kutt opp cherrytomatene, men de skal på til slutt. Ha rømme i en skål slik at den blir så romtemperert som mulig.
Skive opp jordskokkene i tynne skiver slik at de nesten er gjennomsiktige. Bruk langsiden på jordskokken slik at skivene får størst mulig diameter. Det kan være litt vanskelig å få jevne skiver.
Hell i ca 0,5 l rapsolje i en kjele og tilsett en ts salt. Når den er varm, ha i jordskokken. La den koke i frityren i ca 10 minutter, pass på å røre om slik at de nederste blir øverst. Jordskokkene skal bli småbrune på utsiden. Brunere enn på bildet.
Brune kjøttet i en panne med salt og pepper mens jordskokkene blir ferdige. Kjøttet tar ca 5 minutter å brune.
Legg opp på fat. Server med rømme og ferske cherrytomater.