Grovpølse med stappe og tyttebærgele
God og lettlaget hverdagsmat som raskt blir en familiefavoritt! Engasjer barna eller kona/mannen og gjør matlagingen til en nyttig aktivitet sammen. Her trenges hjelp til både skrelling, kutting og tidtaking på pølsa.

Forberedelse | 10 minutter |
Koke/steketid | 14 minutter |
Passive Time | 25 minutter |
Porsjoner |
|
- 800 g Grovpølse
- 100 g Tinesmør
- 1 stk Brokkoli
- 4 stk Poteter store
- 4 stk Gulrot middels store
- 2 stk pastinakk
- 1 stk Kålrot liten
- Fersk Ingefær
- Tellicherry pepper
Ingredienser
|
![]() |
Nyttig info før du starter:
Grovpølsa bør være tint og gjerne romtemperert før tillaging. Ta grovpølsa ut av fryseren om morgenen og legg til tining i romtemperatur eller i kjøleskap. Tips: les grundig gjennom oppskriften før du starter.
Tillaging:
Skrell og kutt grønnsaker i terninger og ha i kasserolle.
Dekk med vann. Kok i ca 8-10 min til grønnsakene er møre/går an å trykke en gaffel i gjennom.
Når grønnsakene er ferdig kokt, slå ut vannet. Ha i smøret og smak til med salt og pepper. Stappa kan virke tykk med det samme. Spe på med pølsevann til ønsket tykkelse.
Samtidig:
Legg pølsa i kokende vann. Slå deretter ned varmen på lavt nivå. Grovpølsa skal trekke/så vidt koke, i 13 min. Ha i brokkoli etter 10 min.
Rasp over med fersk ingefær i stappa. Skjær pølsa i passende tykkelser og legg opp på fat med tyttebær, stappe og brokkoli ved siden av. Vi pynter på middagsretten med litt pepper på toppen.
Nyt maten i trivelig selskap!