Grovpølse med stappe og tyttebærgele

grovpolse-reinsdyrpolse-med-stappe-ferdig

God og lettlaget hverdagsmat som raskt blir en familiefavoritt! Engasjer barna eller kona/mannen og gjør matlagingen til en nyttig aktivitet sammen. Her trenges hjelp til både skrelling, kutting og tidtaking på pølsa.

 

Print Recipe
Grovpølse med stappe og gele
Forberedelse 10 minutter
Koke/steketid 14 minutter
Passive Time 25 minutter
Porsjoner
Ingredienser
Forberedelse 10 minutter
Koke/steketid 14 minutter
Passive Time 25 minutter
Porsjoner
Ingredienser
Notater

Nyttig info før du starter:

Grovpølsa bør være tint og gjerne romtemperert før tillaging. Ta grovpølsa ut av fryseren om morgenen og legg til tining i romtemperatur eller i kjøleskap. Tips: les grundig gjennom oppskriften før du starter.

Tillaging:

Skrell og kutt grønnsaker i terninger og ha i kasserolle.

-reinpolse-grovpolse-gronnsaker

 

Dekk med vann. Kok i ca 8-10 min til grønnsakene er møre/går an å trykke en gaffel i gjennom.

gronnsaker-til-reinpolse

 

 

Når grønnsakene er ferdig kokt, slå ut vannet. Ha i smøret og smak til med salt og pepper. Stappa kan virke tykk med det samme. Spe på med pølsevann til ønsket tykkelse.

 

Samtidig:

Legg pølsa i kokende vann. Slå deretter ned varmen på lavt nivå. Grovpølsa skal trekke/så vidt koke, i 13 min. Ha i brokkoli etter 10 min.

Grovpolse-i-kjele

 

Rasp over med fersk ingefær i stappa. Skjær pølsa i passende tykkelser og legg opp på fat med tyttebær, stappe og brokkoli ved siden av. Vi pynter på middagsretten med litt pepper på toppen.

grovpolse-reinsdyrpolse-med-stappe-ferdig

 

Nyt maten i trivelig selskap!

Grovpølse er saftig og god på smak. Fordi det er en 100% kjøttpølse, smaker det noe annet enn det du er vant med via butikk. Vi lager den fra bunnen av, som før i tida gjort på norske gårder. Sjekk "kjapt og godt kassen" er verdt å sjekke ut.

298,-/kg
kr 179kr 298 inkl MVA