Grovpølse med stappe og gele
Porsjoner Forberedelse
4 10minutter
Koke/steketid Passive Time
14minutter 25minutter
Porsjoner Forberedelse
4 10minutter
Koke/steketid Passive Time
14minutter 25minutter
Ingredienser
Notater

Nyttig info før du starter:

Grovpølsa bør være tint og gjerne romtemperert før tillaging. Ta grovpølsa ut av fryseren om morgenen og legg til tining i romtemperatur eller i kjøleskap. Tips: les grundig gjennom oppskriften før du starter.

Tillaging:

Skrell og kutt grønnsaker i terninger og ha i kasserolle.

-reinpolse-grovpolse-gronnsaker

 

Dekk med vann. Kok i ca 8-10 min til grønnsakene er møre/går an å trykke en gaffel i gjennom.

gronnsaker-til-reinpolse

 

 

Når grønnsakene er ferdig kokt, slå ut vannet. Ha i smøret og smak til med salt og pepper. Stappa kan virke tykk med det samme. Spe på med pølsevann til ønsket tykkelse.

 

Samtidig:

Legg pølsa i kokende vann. Slå deretter ned varmen på lavt nivå. Grovpølsa skal trekke/så vidt koke, i 13 min. Ha i brokkoli etter 10 min.

Grovpolse-i-kjele

 

Rasp over med fersk ingefær i stappa. Skjær pølsa i passende tykkelser og legg opp på fat med tyttebær, stappe og brokkoli ved siden av. Vi pynter på middagsretten med litt pepper på toppen.

grovpolse-reinsdyrpolse-med-stappe-ferdig

 

Nyt maten i trivelig selskap!

Grovpølse er saftig og god på smak. Fordi det er en 100% kjøttpølse, smaker det noe annet enn det du er vant med via butikk. Vi lager den fra bunnen av, som før i tida gjort på norske gårder. Sjekk «kjapt og godt kassen» er verdt å sjekke ut.

298,-/kg
kr 179kr 298 inkl MVA