Indrefilet med aromasopp, søtpotet og fløtesaus
Denne herligheten av et måltid er virkelig verdt å prøve! Indrefilet av kalv er det møreste av alle de møre stykkene som reinkjøtt kan by på.

Forberedelse | 10 minutter |
Koke/steketid | 40 minutter |
Passive Time | 60 minutter |
Porsjoner |
Personer
|
- 2 stk Indrefilet
- 1/2 stk Søtpotet stor
- 6 stk Aromasopp champignoner
- 3 stk Tomater små
- 1 stk Vårløkstang
- 1 stk Hvitløksfedd
- Matfløote
- maldonsalt
- Tellicherrypepper
- Litt olje
Ingredienser
|
![]() |
Kjøttet skal være tint og romtemperert før tillaging. Sett stekeovnen på 200*C
Ingredienser:
Strø kjøttet med maldonsalt, pepper og hvitløksbiter.
Skrell søtpoteten og del den i to på langs. Bruk en skarp kniv og skjær i ca 2mm tykke skiver, men ikke igjennom. Alle bitene skal sitte sammen. Ha litt olje i bunnen av stekeformen og sett søtpoteten oppå med litt salt og pepper.
Ta av stilken på aromasoppen. Ha i litt fløte. Del deretter tomatene og sett i aromasoppen. Salt og pepper på toppen.
Sett formen i stekovnen uten aromasoppen. Stek i 20 minutter. Nå kan du ha inn aromasoppen med tomatene. Stek i nye 20 minutter
Etter ca 34 minutter steketid i ovnen, kan vi begynne med fileten. Bruk meierismør eller ha i olje. Pannen skal være varm før kjøttet skal i. Brun kjøttet i ca 1,5 minutter på hver side. Husk å snu filetene på sidene slik at de blir stekt der også. Ha i matfløte og la stå i ca 30 sekunder, fjern deretter stekepannen fra varmen. Dette blir en herlig fløtesaus!
Da skal maten legges opp. Start med grønnsakene, deretter kjøttet og fløtesausen. Hakk opp vårløk og strø over.
Velbekomme!