Porsjoner | Forberedelse |
2Personer | 10minutter |
Koke/steketid | Passive Time |
40minutter | 60minutter |
|
|
Kjøttet skal være tint og romtemperert før tillaging. Sett stekeovnen på 200*C
Ingredienser:
Strø kjøttet med maldonsalt, pepper og hvitløksbiter.
Skrell søtpoteten og del den i to på langs. Bruk en skarp kniv og skjær i ca 2mm tykke skiver, men ikke igjennom. Alle bitene skal sitte sammen. Ha litt olje i bunnen av stekeformen og sett søtpoteten oppå med litt salt og pepper.
Ta av stilken på aromasoppen. Ha i litt fløte. Del deretter tomatene og sett i aromasoppen. Salt og pepper på toppen.
Sett formen i stekovnen uten aromasoppen. Stek i 20 minutter. Nå kan du ha inn aromasoppen med tomatene. Stek i nye 20 minutter
Etter ca 34 minutter steketid i ovnen, kan vi begynne med fileten. Bruk meierismør eller ha i olje. Pannen skal være varm før kjøttet skal i. Brun kjøttet i ca 1,5 minutter på hver side. Husk å snu filetene på sidene slik at de blir stekt der også. Ha i matfløte og la stå i ca 30 sekunder, fjern deretter stekepannen fra varmen. Dette blir en herlig fløtesaus!
Da skal maten legges opp. Start med grønnsakene, deretter kjøttet og fløtesausen. Hakk opp vårløk og strø over.
Velbekomme!