Indrefilet med aromasopp, søtpotet og fløtesaus
Porsjoner Forberedelse
2Personer 10minutter
Koke/steketid Passive Time
40minutter 60minutter
Porsjoner Forberedelse
2Personer 10minutter
Koke/steketid Passive Time
40minutter 60minutter
Ingredienser
Notater

Kjøttet skal være tint og romtemperert før tillaging. Sett stekeovnen på 200*C

Ingredienser:

Indrefilet-med-aromasopp,sotpotet-og-flotesaus-ingredienser

 

Strø kjøttet med maldonsalt, pepper og hvitløksbiter.

Indrefilet-med-aromasopp,sotpotet-og-flotesaus-reinsdyrindrefilet

 

Skrell søtpoteten og del den i to på langs. Bruk en skarp kniv og skjær i ca 2mm tykke skiver, men ikke igjennom. Alle bitene skal sitte sammen. Ha litt olje i bunnen av stekeformen og sett søtpoteten oppå med litt salt og pepper.

Ta av stilken på aromasoppen.  Ha i litt fløte. Del deretter tomatene og sett i aromasoppen. Salt og pepper på toppen.

Sett formen i stekovnen uten aromasoppen. Stek i 20 minutter. Nå kan du ha inn aromasoppen med tomatene. Stek i nye 20 minutter

Indrefilet-med-aromasopp,sotpotet-og-flotesaus-paa-stekebrett

 

Etter ca 34 minutter steketid i ovnen, kan vi begynne med fileten. Bruk meierismør eller ha i olje. Pannen skal være varm før kjøttet skal i. Brun kjøttet i ca 1,5 minutter på hver side. Husk å snu filetene på sidene slik at de blir stekt der også.  Ha i matfløte og la stå i ca 30 sekunder, fjern deretter stekepannen fra varmen. Dette blir en herlig fløtesaus!

Indrefilet-med-aromasopp,sotpotet-og-flotesaus-i-panne

 

Da skal maten legges opp. Start med grønnsakene, deretter kjøttet og fløtesausen. Hakk opp vårløk og strø over.

Indrefilet-med-aromasopp,sotpotet-og-flotesaus-reinkjott

Velbekomme!

Prøv vår møre og gode reinsdyr indrefilet for seg, eller kombinert i en reinkasse med godt reinsdyrkjøtt.