Reinburger med BBQ-vri, smeltet brie og chips av søtpotet

burger-med-bbq-vri-paa-fat

Kjempeoppskrift! En gang i blant er det ekstra morsomt å prøve en ny måte å tilberede burger på. Vi har derfor forsket oss frem til en skikkelig heftig BBQ-saus, som vi har penslet over burgerne, under steking. Oppskriften på sausen gir ca 4 dl BBQ-saus, da har du rikelig. Kanskje kan du bruke den til noe annet også? Kan oppbevares i kort tid i kjøleskap. Dersom du ønsker å spare den lengre, så legg den i fryseren.

Print Recipe
Burger med bbq-vri, smeltet brie og chips av søtpotet
Instruksjoner
  1. Lag BBQsausen: Bland pulverkaffen med sukkeret og vann i en høy, smal beholder. Rør litt i kaffen. Ha de resterende ingrediensene i kaffen og bland alt sammen med en stavmixer til alt er en jevn saus.
  2. Søtpotet-chips: Skrell søtpoteten og skjær i chipsstenger. Legg de i en bolle med vann. Etter ca 10 min, hell av vannet, tørk søtpoteten på et kjøkkenhåndkle, legg i en plastpose. Tilsett maizenna og bland godt. Tilsett så olje, salt og krydder og bland alt godt i posen. Legg chipsene én og én på et stekebrett med bakepapir. Stek chipsene i varmluftsovn på 225 oC i 10 min. Vend litt på chipsene og stek i 10 min. til. Åpne opp ovnsdøren så den står på gløtt og stek chipsene videre i 10 min.
  3. Legg burgerne i varm panne med smør. Pensle på BBQ-saus. Når burgeren er stekt på den ene siden, snu den på andre siden og pensle den også. Legg over et par skiver av osten og la den smelte når den andre siden stekes. Varm burgerbrødene om ønsket. Smør litt rømme på bunnen og legg på ruccola-salat, cherrytomat, paprika og løk. Legg over burgeren og lokket på brødet. Legg ved av søtpotetchipsen og evt. litt saus for å dyppe i.
  4. Nyt den herlige burgermiddagen.
Notater

Våre reinburgere vil du garantert like. Bestill enkelt i her.

160,-/pk
kr 160 inkl MVA
kr 1.440 inkl MVA