Porsjoner | Forberedelse |
2 | 8minutter |
Koke/steketid | Passive Time |
12minutter | 20minutter |
|
|
Nyttig info før du starter:
Mørbraden bør være romtemperert før tillaging. Ta mørbradpakke ut av frysen om morgenen. La ligge på et fat på kjøkkenet med vakuumposen på. Åpne pakken og la ligge på fat for utlufting 1-2 timer før steking. Det er viktig at du jobber jevnt og rolig med flere oppgaver samtidig. Les grundig gjennom oppskriften før du begynner.
Ingredienser:
Tillaging:
Begynn med å sette hvitmuggosten forsiktig i en stekepanne på svak varme. Vend den etter ca 5-6 min. Vær veldig forsiktig, den må ikke gå i stykker.
Stek kjøttet i klarnet meierismør i en annen panne på middels høy varme. Strø på salt og pepper. Stek i ca 3-4 min til du får en mørk brun stekeskorpe, snu så mørbradene, strø på salt og pepper og stek til du får en tilsvarende mørk stekeskorpe. Det tar ca 6-7 minutter tilsammen Trykk forsiktig på kjøttet med en gaffel. Når det siver litt blod opp fra kjøttet er det medium minus stekt, stek det enda litt til avhengig hvor godt stekt du ønsker det. Legg kjøttet over på et fat for ettersteking. Vi anbefaler aldri mer enn 5 minutter steking på hver side for et godt resultat.
Skjær grønnsakene opp i passelige biter og ha de i panna du stekte kjøttet i. Stek de kun i noen minutter. Grønnsakene vil ta til seg smaken fra steksjyen. Klipp over grove biter fersk basilikum og vend inn.
Skjær opp mørbraden i ca 2cm tykke skiver, legg opp på fat sammen med grønnsaker og osten. Hva tror du skjedde med osten? Den skal egentlig være hel, og pent satt ved siden av mørbraden. Dessverre, så klarte vi å ødelegge den, da vi skulle legge opp på fat…
Velbekomme!