Reinsdyr ytrefilet med ovnsbakte grønsaker og tyttebær
Ytrefilet fra reinsdyr er kanskje det mest velsmakende og luksuriøse du spiser. Fileten er så mør at den smelter på tungen. Samtidig er smaken utrolig god. I denne oppskriften skal vi ta for oss flere forhold rundt steketider.

Forberedelse | 10 minutter |
Koke/steketid | 40 minutter |
Passive Time | 50 minutter |
Porsjoner |
|
- 400 g Reinsdyr ytrefilet fra Fjellvilt
- 1/2 stk Søtpotet stor
- 6 stk Champinoner små
- 1/2 stk rødløk
- 2 stk Gulrot
- 1 stk Vårløk
- 1,5 dl Fløte laktosefri
- Fersk gressløk
- ost
- meierismør
- maldonsalt
- Tellicherrypepper eller annen svartpepper
Ingredienser
|
![]() |
Nyttig info før du starter:
Reinsdyr ytrefilet bør være temperert før du begynner. Ta opp ytrefilet fra frysen på morgenen. La ligge på fat på kjøkkenet med vakuumposen på. På ettermiddagen; åpne pakken og la ligge på fat for utlufting, før du starter. Les kjapt gjennom oppskriften før du setter i gang.
Tillaging:
Sett stekeovnen på 200*C. Start med å skrelle søtpotetene og gulrøttene. Del opp både søtpotetene og gulrøttene i skiver ca 2-3 mm. Videre del opp de restrerende grønnsakene. Smøre bunnen av ildfastform med olje eller tinesmør. Start med å legge søtpotetskivene og gulrotskivene nederst og fyll på med de resterende grønnsakene. Strø på med salt og pepper. Ha i fløten helt til slutt. Sett i den ildfaste formen i ovnen. Etter 35 min, ha på ost på toppen og la stå i 5 minutter til.
Start å steke ytrefileten 35-40 minutter etter at du setter inn grønsakene. Husk, ytrefileten skal stekes i kort tid ellers vil den bli tørr. Sett pannen på middels til høy varme. Strø på med salt og pepper og stek i 1 minutt. Strø på salt og pepper på den ustekte siden og vend. Stek i 1 minutt til.
Stekeskorpe utenpå og rå inni: 1 min på hver side (anbefales)
Stekeskorpe og middels rå: 1 min 30 sek på hver side
Stekeskorpe og nesten ikke rød inni: 2 min på hver side (mer enn 2 minutter er å ødelegge varene)
Skjær opp fileten og legg opp på fat. Strø over med fersk gressløk.