Reinsdyr ytrefilet med ovnsbakte grønsaker og tyttebær

reinsdyr-ytrefilet-med-flotegratinerte-sotpoteter

Ytrefilet fra reinsdyr er kanskje det mest velsmakende og luksuriøse du spiser. Fileten er så mør at den smelter på tungen. Samtidig er smaken utrolig god. I denne oppskriften skal vi ta for oss flere forhold rundt steketider.

Print Recipe
Reinsdyr ytrefilet med ovnsbakte grønsaker og tyttebær
Forberedelse 10 minutter
Koke/steketid 40 minutter
Passive Time 50 minutter
Porsjoner
Ingredienser
Forberedelse 10 minutter
Koke/steketid 40 minutter
Passive Time 50 minutter
Porsjoner
Ingredienser
Notater

Nyttig info før du starter:

Reinsdyr ytrefilet bør være temperert før du begynner. Ta opp ytrefilet fra frysen på morgenen. La ligge på fat på kjøkkenet med vakuumposen på. På ettermiddagen; åpne pakken og la ligge på fat for utlufting, før du starter. Les kjapt gjennom oppskriften før du setter i gang.

 

Tillaging:

Sett stekeovnen på 200*C. Start med å skrelle søtpotetene og gulrøttene. Del opp både søtpotetene og gulrøttene i skiver ca 2-3 mm. Videre del opp de restrerende grønnsakene. Smøre bunnen av ildfastform med olje eller tinesmør.  Start med å legge søtpotetskivene og gulrotskivene nederst og fyll på med de resterende grønnsakene. Strø på med salt og pepper. Ha i fløten helt til slutt. Sett i den ildfaste formen i ovnen. Etter 35 min, ha på ost på toppen og la stå i 5 minutter til.

Sotpotet-og--gronnsaker-i-ildfastform

 

Start å steke ytrefileten 35-40 minutter etter at du setter inn grønsakene. Husk, ytrefileten skal stekes i kort tid ellers vil den bli tørr. Sett pannen på middels til høy varme. Strø på med salt og pepper og stek i 1 minutt. Strø på salt og pepper på den ustekte siden og vend. Stek i 1 minutt til.

Stekeskorpe utenpå og rå inni: 1 min på hver side (anbefales)

Stekeskorpe og middels rå: 1 min 30 sek på hver side

Stekeskorpe og nesten ikke rød inni: 2 min på hver side (mer enn 2 minutter er å ødelegge varene)

Reinsdyr-ytrefilet-viltkjott

 

Skjær opp fileten og legg opp på fat. Strø over med fersk gressløk.

reinsdyr-ytrefilet-med-flotegratinerte-sotpoteter

Kjøp trygt og enkelt reinsdyr ytrefilet via oss. Du kan velge enkeltpakker eller en ferdig reinkasse med flere gode produkter.

638,-/kg
kr 255kr 638 inkl MVA