Porsjoner | Forberedelse |
2 | 10minutter |
Koke/steketid | Passive Time |
40minutter | 50minutter |
|
|
Nyttig info før du starter:
Reinsdyr ytrefilet bør være temperert før du begynner. Ta opp ytrefilet fra frysen på morgenen. La ligge på fat på kjøkkenet med vakuumposen på. På ettermiddagen; åpne pakken og la ligge på fat for utlufting, før du starter. Les kjapt gjennom oppskriften før du setter i gang.
Tillaging:
Sett stekeovnen på 200*C. Start med å skrelle søtpotetene og gulrøttene. Del opp både søtpotetene og gulrøttene i skiver ca 2-3 mm. Videre del opp de restrerende grønnsakene. Smøre bunnen av ildfastform med olje eller tinesmør. Start med å legge søtpotetskivene og gulrotskivene nederst og fyll på med de resterende grønnsakene. Strø på med salt og pepper. Ha i fløten helt til slutt. Sett i den ildfaste formen i ovnen. Etter 35 min, ha på ost på toppen og la stå i 5 minutter til.
Start å steke ytrefileten 35-40 minutter etter at du setter inn grønsakene. Husk, ytrefileten skal stekes i kort tid ellers vil den bli tørr. Sett pannen på middels til høy varme. Strø på med salt og pepper og stek i 1 minutt. Strø på salt og pepper på den ustekte siden og vend. Stek i 1 minutt til.
Stekeskorpe utenpå og rå inni: 1 min på hver side (anbefales)
Stekeskorpe og middels rå: 1 min 30 sek på hver side
Stekeskorpe og nesten ikke rød inni: 2 min på hver side (mer enn 2 minutter er å ødelegge varene)
Skjær opp fileten og legg opp på fat. Strø over med fersk gressløk.