Porsjoner | Forberedelse |
4 | 15minutter |
Koke/steketid | Passive Time |
10minutter | 25minutter |
|
|
Nyttig info før du starter:
Reinburgeren bør være tint og romtemperert. Ta burgerpakken ut av fryseren om morgenen og legg i kjøleskap for tining. For å få den optimale smaken på kjøtt, bør kjøttet være temperert før tillaging. Ta derfor burgerne ut av kjøleskapet 1/2 time før steking.
Tillaging:
Skjær poteten i 8 båter. Stek i varm panne med olje. Strø på flaksalt og pepper. Stekes i ca 10 minutter, husk å vende en gang i blant.
Del burgerbrødene og varm dem på 150 grader i 5 min.
Stek burgerne i panne med godt med smør på over middels varme. Snu etter 3-4 min, og stek tilsvarende mye på den andre siden.
Skjær opp salat og grønnsaker.
Når burgerbrødene er ferdige: legg bunnen på fat, fyll på med crèmefraiche, salat, agurk/sylteagurk, løk, sherrytomater, søtpaprika, 2 fetaost i terninger. Legg på ferdige burgere og spekeskinke, og legg toppen på brødet til slutt. Stikk i et grillspyd i tre dersom burgeren ble ustø. Legg på stekt båtpotet, strø på litt flaksalt til pynt og klipp over litt frisk oregano.
Server med creme fraiche eller ketchup ved siden av. Nyt i godt selskap!
NB! For å gjøre denne gluten og laktosefri; kutt ut creme fraiche, eventuelt bytt ut med laktosefri creme fraiche eller rømme. Kutt ut brød, evt bruk glutenfritt brød, for en glutenfri variant. Reinburgeren er i seg selv både gluten og laktosefri, så den passer bra for personer som har intoleranse.